Nyhetsbrev skickat till medlemmar i november

Tillfälliga elavbrott i lägenheterna den 13 november

Som alla fått besked om kommer det att vara elavbrott i fastigheten på måndag mellan kl.9 och 15 pga. ombyggnad av elcentralen. Onsdagen den 13 november kommer det att vara tillfälliga elavbrott i lägenheterna under högst 1-1,5 timme. Dessvärre går det inte att lämna besked om exakta tidpunkter när det kommer att vara avbrott i de olika lägenheterna.

Gemensam el kommer igång den 13 november

Från och med onsdagen kommer övergången till gemensam el att vara klar. Det betyder att era nuvarande elavtal uppgör. Du behöver dock inte göra något själv för att detta ska ske. Däremot bör du vara uppmärksam på det står rätt slutdatum (11 eller 13 november beroende på vilken dag din elmätare byts ut) när du får fakturan från din nuvarande leverantör.

Elförbrukningen debiteras framöver via avgiftsavierna från HSB men tre-fyra månaders fördröjning. Första debiteringen kommer att finnas med på avin för april 2020.

Avgiften kommer att vara 1,25 kr/kWh, vilket ska täcka det rörliga elpriset till både nät- och elbolagen samt de kostnader föreningen har för tjänsten gemensam el och administrativa kostnader för debiteringen. Denna avgift kan komma att justeras uppåt/nedåt över tid.

Tänk på att testa din brandvarnare regelbundet

Mörkare tider nalkas och kanske dyker de levande ljusen upp. Passa på att testa din brandvarnare så att den fungerar som den ska. Det är ditt ansvar som bostadsrättsinnehavare att byta batteri om det behövs.

Extrastämma 25 november kl. 19.00

Inom några dagar kommer en kallelse till extrastämma, men boka in datumet redan nu. Styrelsen kommer att föreslå stämman att besluta om installation av solceller.